Учебната година ще започне спокойно, съобщи здравният министър. Здравният министър Асен

...
Учебната година ще започне спокойно, съобщи здравният министър. Здравният министър Асен
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Учебната година започва без изисквания за маски и тестване

Учебната година ще стартира умерено, заяви здравният министър. 

Здравният министър Асен Меджидиев заяви пред Би Ти Ви, че образователната година ще стартира без условие за носене на маски и тестване за COVID-19.
" Ще стартират един изцяло естествен, присъствен образователен развой. Това го приказваме към този момент три пъти с министъра на образованието. Мерките остават до там да се съблюдава отдалеченост, да се проветряват пространствата и персонална хигиена ", добави той.

Ограничения може да има за съответна паралелка, в случай че има позитивен случай на инфектирано с ковид дете.

От понеделник искащите ще могат да се имунизират с бустерна доза с приспособена към разновидността Омикрон иРНК ваксина, заяви Меджидиев. Той разясни, че персоналните лекари ще могат да имунизират и пациенти отвън листите си, както и че остава опцията за първична имунизация против COVID-19.

Меджидиев разяснява и че системата е подготвена, в случай че има по-силна вълна през есента. Интензивните кревати са непокътнати във разновидността, който беше в най-тежкия миг на пандемията.

По мотив плануваното връщане на опцията за издаване на хартиена рецепта от 1 ноември, той разяснява, че концепцията е да може да се предписват лекарства и тук-там, където няма интернет.

" Навсякъде в Европа е по този начин, с изключение на в Естония, където има единствено електронна рецепта ", сподели Меджидиев.

Той даде и образец с домашно посещаване в обитаемо място, където няма мрежа.

" Не може да не издам рецепта, в случай че няма вид за електронна. Какво ще прави пациентът - ще отиде при персоналния си доктор и ще каже: доктор Меджидиев ми сподели да ми изпишете този антибиотик. Това е несериозно ", разяснява здравният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР